Najuzornija seoska žena je Tamara…

 

VEČERNJI LIST Portal: uzorna seoska žena / Objava: 15.10.2016 | 21:28 

Izabrana najuzornija seoska žena: Titulu je ponijela Tamara Krklec Čvangić iz Brodaraca

vecernji_list_2e9aa490c3ea5a1fba0e38fb3e871adf

Danas žene na selu žive daleko ispod prosjeka koji je dostojan njihovog rada. Život na selu treba poticati na način da se osiguraju pristojni uvjeti za egzistenciju

“- Svega ovog ne bi bilo bez višegodišnjeg predanog rada. Moja obitelj i ja njegujemo tradicionalne hrvatske vrijednosti, hrvatsku kulturu i uvijek rado govorimo tko smo, što smo i odakle smo – kazala je Tamara, koju će Marijana Petir, zastupnica u EU parlamentu, kao najuzorniju hrvatsku seosku ženu nagraditi putovanjem u Bruxelles. Žiri kojim je predsjedao Josip Kraljičković za prvu je pratilju ovogodišnjeg izbora odabrao Martinu Dobošić iz Žabnica u općini Farkaševac u Zagrebačkoj županiji, dok je naslov druge pratilje pripao Aleksandri Pekici iz Štokovaca u općini Svetvinćenat, jednoj od dvije predstavnica Istarske županije na ovogodišnjem natjecanju. Inače, natjecanje je ove godine okupilo petnaest vrijednih, marljivih, uspješnih i po mnogo čemu posebnih žena.”

detaljnije: OVDJE

 


 

HTV

Tamara Krklec Čvangić najuzornija je seoska žena

Nije lako biti žena. Još je teže biti uzorna, a kad se doda i seoska… U subotu je tradicionalno izabrana upravo takva. Među 15 žena iz 10 hrvatskih županija Tamara Krklec Čvangić proglašena je najuzornijom seoskom ženom.

Tamara je majka dvoje djece, a na natjecanje se prijavila na nagovor savjetodavne službe grada Karlovca i pobijedila među 15 posebnih žena. Bavim se izradom narodnih nošnji, ugostiteljstvom, a imamo i kuću za odmor u Karlovcu u Brodarici, kaže Tamara Krklec Čvangić.

U izboru je presudno ukupno pet kriterija, kažu organizatori, a to su opći status žene, posebni status, kućanstvo, gostoljubivost, dojam na pozornici i na kraju – stol. Dodaju i kako je primarna zadaća ovog projekta promicanje važnosti seoskih žena i poboljšanje kvalitete života u ruralnim prostorima.

S obzirom na to da je najuzornija seoska žena iz Karlovačke županije, ona će iduće godine biti i domaćin ove manifestacije.

detaljnije: OVDJE